Emma | familj, skönhet & foto {tillfällig design}

Kan man riva väggen?

Tre sidor.. Tre sidor har jag lyckats fått ihop. Det är allt. Jag vet inte hur jag ska få ner all på papper i ord. Jag vet inte hur jag ska förklara. Att ha så mycket rädslor som jag har inför en förlossning är hemskt. Går det ens att ha det? Så mycket att man verkligen inte vill föda. Varken vaginalt eller med kejsarsnitt. Jag förstår inte. Jag borde känna mig lugn. Detta är ju vardagligt för BB och förlossningen. Det är deras jobb men ändå så känner jag mig inte lugnare. En kvinnas kropp är skapt för att kunna föda barn. Vi ska kunna hantera smärta osv men jag kan inte. Att ens tänka på att snart är det dags för förlossning gör mig fruktansvärt rädd. Jag börjar gråta. Att snart behöva genomgå förlossning skrämmer mig. Att brottas med rädsla samtidigt som den dagen med det stora D närmar sig med stormsteg är inte lätt. Det är allt annat än lätt. Vad är jag rädd för egentligen? Svaret är ALLT! komplikationer, dödsfall, navelsträng runt hals osv. Fast jag vet att det kan hända (navelsträngen) så vet jag att dom är snabbt på det och gör allt för att rädda barnet ~ men ändå skrämmer det mig. Att vara rädd att inte höra mitt barn skrika när han är ute bland oss skrämmer mig. Att ha tankar att dödsfall kan inträffa både hos mig och hos mitt barn skrämmer mig något fruktansvärt. Sedan jag blev gravid har det dykt upp hundra tals gånger på Internet, Facebook osv med artiklar om att mamman dog efter att ha fött sitt barn. Eller barn dog i plötsligt spädbarnsdöd. Sånt skrämmer mig. Jag försöker undvika allt som har med såna saker att göra men ändå dras mina ögon till sånt och jag känner ett tvång åt läsa ALLT! 


Ibland förstår jag inte hur mitt huvud kan spöka som det gör. Eller hur hjärtat orkar slå hårdare och snabbare när rädslorna kickar in. Många frågar mig varför jag är rädd och vad jag är rädd för.. när jag ska svara dom så kommer det inga ord. Hur ska jag förklara för dom som frågar varför jag är rädd? Hur ska jag få orden att komma ur min mun? Jag vet exakt hur jag ska förklara för alla men när jag ska berätta så står jag där med öppen mun och vet inte hur. Eller att skriva ner orden från huvudet till papper.. det blir kaotiskt. En tornado som drar fram genom huvudet som en ångvält som vägrar stanna. Så kan man förklara mitt huvud just nu..typ. 

Att läsa förlossnings berättelser är nått jag undviker. Trots att dom kan vara underbara. Aurora läkaren sa till mig att dom som skriver sina förlossnings berättelser är dom som haft komplikationer osv medan dom som inte berättar har haft en bra förlossning. Är det så? Kanske det. Jag vågar inte läsa iallafall för jag vet att sånt ger mig panik och mera rädsla. Tänk om jag får alla komplikationer? Tänk om mina rädslor blir besannade.  Tänk om jag får oddsen på min sida och får allt hemskt. Jag försöker att inte tänka så men oftast tar dom negativa tankarna över i mitt huvud. Jag försöker att peppa mig själv. Jag försöker att förbereda mig mentalt inför förlossningen. Jag försöker samla mod till att klara detta men ändå finns det en liten jäkla vägg som är typ fem meter tjock som jag inte kan passera.. som stoppar mig helt enkelt. Som stoppar mig från att bli den kvinnan med självförtroende att klara detta. Jag är fullt medveten om denna vägg. Jag stirrar på den varje dag. Och hur mycket jag försöker komma på med lösningar, försöker prata väggen ur vägen så går det inte. Det blockerar min väg. Min väg till en lyckad förlossning. Min väg till lyckan att få mitt barn i min famn. 

Även om jag har dessa rädslor osv så vet jag att jag klarar detta. Jag är en ** och vi klarar allt! Även om jag känner mig liten på jorden pga rädslorna osv så vet jag att jag kommer att klara detta fast mina rädslor. Jag vill klara detta. Jag vill klara att föda vaginalt. Jag vill. Jag vill. Jag vill! 24 dagar kvar. Jag har 24 dagar kvar att försöka riva den där väggen och verkligen bli den starka personen som jag är för just nu känner jag mig som den svagaste i världen. 


Nä nu ska jag sova. Alarmet ringa 06.00 i morn. Hua hua Hua! Godnatt ♡ bloggar mera i morn.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: